Гід ремонту

Ремонт своїми руками

Черешневий компот (рецепти на зиму)

31.05.2013 | Автор: Олександр

Черешневий компот на зиму має витончений, але досить нудотний смак, проте, ми це непорозуміння виправимо в рецептах. Солодкі смачні рецепти в родині у нас користуються авторитетом і компот з черешні з кісточками і без кісточок (ще один рецепт тут) знаходиться не на останньому місці в таких домашніх заготовках.

Літній достаток черешні, яке дає нам дача, ми, звісно, намагаємося зберегти подовше. Ну не тріскатися від переїдання. Набагато краще пізніше скуштувати літні аромати ягід в «невеликі» 35 — ти градусні морози, які стоять за вікном.

Як за рецептом приготувати черешневий компот (з кісточками)

Переробляємо черешню будь-якого кольору. Ягоди використовуємо стиглі, без пошкоджень, відокремивши при цьому плодоніжки. Моєму плоди, даємо стекти воді і укладаємо в вимиті і чисті ємності. Кількість ягід варіюється, в залежності від бажання, який за концентрації компот Ви хочете отримати в результаті. Я не економлю на смак і закладаю в банку 0,5 л приблизно грам 300 — 350 черешні.

Готуємо сироп, засинаючи на кожен літр води по 0,45 — 0,55 кг цукру. Додаємо туди 1 гр лимонної кислоти, в перерахунку на кожен літр сиропу, або кладемо на денце банки кружечок лимона. Отриманий 30% розчин кип’ятимо і заливаємо їм банки з черешнею.

Залиті банки накриваємо підготовленими кришками і стерилізуємо, поставивши у посуд з підігрітою (не менше 45 град) водою і накривши останню кришкою: ємності по 0,5/ 1 л, відповідно — 7/ 9 хвилин. По закінченню процесу кришки негайно закручуємо і ставимо компот на повітряне охолодження.

Як за рецептом приготувати черешневий компот (без кісточок)

В даній заготівлі компоту цукровий сироп готуємо шляхом вкладення від 0,7 до 0,9 кг цукру на літр води, тобто міцністю 40 — 50%. Лимонної кислоти вкладаємо 1,5 — 2 гр на літр сиропу. А такі ж за обсягом, як і в першому рецепті, банки з черешнею і сиропом стерилізуємо відповідно 12 і 15 хвилин.

Без стерилізації

У південних регіонах практикують менш надійний (термін зберігання не більше року), але більш швидкий і простий спосіб приготування компоту з черешні — без стерилізації. Стерилізуються тільки баночки і кришечки, попередньо помиті. У банки засипаємо підготовлені ягоди, кількість яких залежить від того, що Вам приємніше буде вживати взимку.

Якщо саму черешню, то її засипаємо по плічка, а якщо рідина, то не більше половини обсягу банки. І заливаємо киплячим сиропом, який готуємо з розрахунку 300 г цукру на літр води. Сироп доводимо до кипіння і заливаємо їм ягідку. Банки укупориваем, даємо охолонути і прибираємо на зберігання. Швидко, просто і надійно!

Такий рецепт з південних плодів у нас завжди ходить поруч з абрикосовим, як нагадування про життя в одній з сонячних республік колишнього Союзу.


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *