Гід ремонту

Ремонт своїми руками

Підлога на кухні — як вибирати, на що звернути увагу, що врахувати.

Раніше в більшості сімей було прийнято збиратися разом за сімейним столом. У багатьох така традиція є і досі. Таким чином, кухня залишається тим місцем, де відбувається основне спілкування між членами багатьох сімей. І не тільки під час прийому їжі. Часто так буває, що кухня використовується в якості вітальні. Прийом гостей приємно влаштованої, з сучасним дизайном кухні став у деяких доброю традицією. Якщо так прийнято і у вас, то зрозуміло ваше бажання зробити це місце в будинку не тільки затишним, але і практичним. Причому, практичним у всіх відносинах. Тому найпильнішу увагу варто приділити і підлоговому покриттю.

Яким вимогам повинен відповідати підлога на кухні?

Ну, яка ж господиня не мріє про те, щоб підлога було зручно мити? І не тільки зручність у митті важливо. Кому не хочеться, щоб підлога завжди виглядав акуратно і чисто? А це природне бажання вимагає пред’явлення до підлогового покриття на кухні вже цілого ряду вимог. Важлива вимога, простота в догляді, ми вже згадали. В виду того, що це місце в квартирі схильне особливої забруднення при приготування їжі, сміття прибирати доводиться там регулярно. А це означає, що необхідно виключити така властивість матеріалу, як притягання дрібних частинок.

Крім того, важливо, щоб підлогове покриття на кухні не вбирала вологу. Який акуратною не була б пані, але рано чи пізно це неминуче станеться! Обов’язково що-небудь проллє! А це означає, що важливо мати тверду впевненість в тому, що вибране покриття не буде страждати аквафобией або купувати непомірне властивість ковзання у вологому стані. Адже одночасно з водної катастрофою можу відбуватися й інші. Виверження супу на плиту, або самозаймання пирогов в духовці. Відразу утворилася калюжу і не витерти у таких випадках.

Що ще потрібно врахувати?

Навіть якщо у вашій родині не прийнято вирішувати сімейні спори шляхом биття кухонного посуду, тим не менш, на кухонний підлогу немає-немає, але що-небудь та впаде. Крім цього варто згадати одвічне маршрут, який є на будь-якій кухні: холодильник — робочий стіл — плита — обідній стіл. Потім все знову повертається до холодильника. Якщо покриття не буде стійким до механічних пошкоджень, то скоро там утворюється справжня видима дорога! А від неминучих падінь різних предметів, теж утворюються подряпини і інші пошкодження. І при всьому цьому важливим залишається привабливий зовнішній вигляд матеріалу. Кому сподобається дуже якісний, з точки зору практичності, покриття, яке не вписується в дизайн всього інтер’єру кухні?

Чи має, при всій своїй зносостійкості, не естетичний зовнішній вигляд? Ці питання необхідно враховувати, коли ви вибираєте підлога для кухні.

Підлога в кухні може не лише служити фоном для кухонного гарнітура або аксесуарів. При вдалому дизайнерському рішенні, покриття може бути головною прикрасою!

Крім того, важливо врахувати розміри приміщення і деякі відомі дизайнерські штучки, застосування яких буде впливати на зовнішній вигляд вашої кухні. Наприклад, великий малюнок на лінолеумі, або велика кахельна плитка, або формат ламінованого паркету може візуально робити кухню менше. Тому пам’ятайте, чим менше ваша кухня, тим менше повинні виглядати елементи підлоги. Глянцеві поверхні впливають так, що приміщення виглядає більше. Матові — навпаки, візуально зменшують його. Нюансів багато.

Ще недавно на більшості російських кухонь було царство лінолеуму. І не тому, що цей матеріал супер видатний. Інших варіантів просто не було. Конкуренцію лінолеуму створити не намагалися. У пострадянські часи, тим не менш, з’явилася конкуренція, і на лідируючі позиції висунулися більш просунуті матеріали: керамічна плитка та ламінат.

І старий добрий лінолеум з часу соціалізму теж змінився в кращу сторону. Тому рано списувати його з рахунків. У цій невеликій серії статей обговоримо п’ять варіантів підлогового покриття для кухні: лінолеум, керамічна плитка, ламінат, пробка і дерев’яна підлога. Які плюси кожного з них? Який варіант ви виберете?


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *