Гід ремонту

Ремонт своїми руками

Пробкова підлога на кухні: неординарне рішення покриття для підлоги.

Якщо ви, вибираючи підлогове покриття для кухні, зупинилися на пробці — значить ви справжній цінитель природної краси. Чудовий матеріал! Дуже комфортний і практичний. Коркове покриття для підлоги відрізняється екологічною чистотою, м’якістю і пружинистими властивостями.

Пружність покриття добре позначається на здоров’ї власників такого підлоги. Навантаження на хребет значно знижується при ходьбі по ньому. Можна відзначити також, що пробка дуже тепла і приємна на дотик, володіє прекрасними звукоізоляційними властивостями.

Чесно сказати, пробкова підлога не часто зустрічається на підлозі в кухні. Тому в даній ситуації це справді неординарне рішення. Чому такого чудового матеріалу не часто віддається перевага, якщо вибирається підлогове покриття для кухні? Та тому що це пробка!

Укладати чи ні пробкова підлога на кухні.

Очевидно, є боязнь того, що така підлога може бути зіпсований підвищеною вологістю, яка на кухні не рідкість. Також її м’якість для деяких теж стає перешкодою при виборі. Бояться люди, що часте падіння їдалень та чайних предметів, швидко приведуть її в непридатність. Але чи насправді це причини відмовлятися від пробки? Спробуємо розібратися.

Пробка виготовляється з кори дуба, який росте в Іспанії, Португалії та ряді інших країн. Природно, що кора і справді дуже ніжний матеріал. Це навіть не дерево. Але, тим не менш, існують різні способи захистити корковий підлогу від різних роблять замах на його благородне стан факторів. Наприклад, існує коркове покриття, поверхня якого оброблена воском у вигляді спеціального напилення. Пробка з таким покриттям буде відмінним підлогою для кухні! Переживе зіткнення з вологою під час прибирання, потрапляння великої кількості рідини теж витримає, жиру та інших побутових забруднень не злякається.

А боязнь зіпсувати м’яке покриття шляхом частого падіння предметів кухонного начиння? Це як раз для пробки взагалі не проблема. Вона відмінно пружинить і відновлює форму. Що б ви не упустили, ваш підлога не постраждає. Так що причин для того, що б не укладати пробкова підлога на кухні, в общем-то, немає.
Деякі інші позитивні сторони коркового покриття також варто відзначити. В увазі обробки може мати різні кольори.

Як і лінолеум, коркове покриття може запросто імітувати плитку, ковролін, ламінат.

Але про мінуси теж не забудемо згадати.

Слабка ланка цього матеріалу в тому, що він дуже слабкий на розрив і на злам. Також пробку легко можна порізати.

Якщо ви вибрали пробку, як підлогове покриття для кухні, та збираєтеся самостійно спорудити кухонний підлогу, то для вас це не буде складністю. Такий варіант, як плаваючі підлоги з пробки легкий в монтуванні. Тим більше, якщо у вас є досвід у складанні ламінату. Все те ж саме. Панелі з замками, які замикаються при монтажі. Спочатку застеліть підкладку на всю площу вашої кухні і починайте збірку. Але стики в цьому варіанті підлоги на кухні будуть слабким місцем. Тому що основа виготовлена з МДФ, а цей матеріал боїться вологи. Тому після складання добре би готовий покрити підлогу спеціальним лаком, який допоможе захистити стики.

Інший варіант підлоги з пробки — це корковий паркет.

Цю підлогу приклеюється до поверхні. Проблеми з острахом вологи виключаються. Щоб уникнути перепадів на стиках, краще купувати пластини з фаскою. Це допоможе рівне підігнати частини один до одного. Провозитесь, звичайно, довше, ніж у випадку з плаваючим підлогою, але теж зібрати можна. Головне не боятися.

Якщо ви вибрали в якості підлогового покриття в кухні корковий підлогу, то ваше рішення не буде помилковим. Переваги такого покриття очевидні і заслуговують уваги. Насолоджуйтеся природного природною красою і своєю роботою!


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *