Гід ремонту

Ремонт своїми руками

Рецепт: компот з вишні на зиму

27.07.2013 | Автор: Олександр

      Рецепт компоту з вишні на зиму (ще один варіант консервації можна подивитися тут) приготуємо з стиглих, без плодоніжок, ягід. До речі, компот з вишні — наша перша домашня заготовка спільного життя, однак даний рецепт постійно щорічно реалізується в нашій родині з дачної ягоди.

Як за рецептом приготувати «Компот з вишні на зиму»

Відсортовані вимиті і відціджені від води ягоди вишні укладемо в чисті банки, заллємо окропом цукрового сиропу, міцністю 30 — 40 відсотків. Досягається така фортеця шляхом вкладення в 1 л води — 450 — 550 гр цукру.

Потім накриємо кришками, поставимо у посуд з підігрітою водою до 70 град, яку в свою чергу закриємо кришкою і простерилизуем: банки по 0,5 л — 7 — 8 хв, 1 л — 9 хв, балони по 3 л — 25 хв. До початку кипіння воду гріємо на інтенсивному вогні, після закипання — зменшуємо до середнього.

Після чого ємності негайно укупорим і поставимо охолоджуватися на повітрі.

Для приготування компоту нам потрібно на ємність в 0,5 літра — 340 — 350 гр вишні, а на 1 літр — 650 — 660 гр.

Без стерилізації

У південних регіонах практикують менш надійний (термін зберігання не більше року), але більш швидкий і простий спосіб приготування компоту з вишні без стерилізації. Стерилізуються тільки баночки і кришечки, попередньо помиті. У банки засипаємо промиту ягоду, кількість якої залежить від того, що Вам приємніше буде вживати взимку.

Якщо саму вишню, то її засипаємо по плічка, а якщо рідина, то не більше половини обсягу банки. І заливаємо киплячим сиропом, який готуємо з розрахунку 300 г цукру на літр води. Сироп доводимо до кипіння і заливаємо їм ягідку. Банки укупориваем, даємо охолонути і прибираємо на зберігання. Швидко, просто і надійно!

Ось такі простенькі рецепти дозволяє нам отримати максимум смакових відчуттів і від приготування і від поглинання того, що ми зробили, а смак, із-за присутності кісточок ягоди, буде чудовий. Цей рецепт заготівлі, та ще з лимонника, найбільш шановані в нашій родині. А з плодів японської айви Ви ще не пробували що — небудь робити?


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *