Гід ремонту

Ремонт своїми руками

Види змішувачів для кухні, огляд

Потаємної мрією будь-якої господині є те, щоб на кухні був встановлений красивий і зручний кухонний змішувач для компактної мийки. Завдяки чіткому функціонуванню змішувача будь-яка домашня робота на кухні стає комфортною і швидкою.

Зміст

  • 1 Кухонні змішувачі, яким вони бувають
  • 2 З яких матеріалів виготовляють змішувачі
  • 3 Способи включення змішувачів
  • 4 Вилив кухонних змішувачів
  • 5 Висувні змішувачі змішувачі-душ

Погодьтеся, що сучасний змішувач для кухні це різноманіття форм, матеріалу і приголомшливого дизайну. Різноманітність форм постійно оновлюється новим стильним дизайном, тому кращі моделі ще попереду.

 

Кухонні змішувачі, яким вони бувають

Традиційні кухонні змішувачі це ваш надійний партнер, тому і вимоги до нього пред’являються, по-дружньому, дуже суворі.

Основні вимоги, які пред’являють до змішувачів для кухні:

• простота і зручність в управлінні

• оригінальна і надійна конструкція

• високий вилив води з поворотом

• корпус, зберігає первозданний стан тривалий час.

З яких матеріалів виготовляють змішувачі

Змішувачі виготовляють з металу, металевих сплавів, пластику, бронзи і граніту.

Найбільш використовуваним матеріалом для виготовлення змішувачів є метал і металеві сплави. Переважна більшість корпусів сантехніки для кухні виготовляють з металу. Неякісну і дешеву підробку з силуміну можна відрізнити відразу ж по вазі, вона буде гороздо легше, ніж металеві. Всі інші елементи змішувача можуть бути з бронзи або латуні з обов’язковим хромуванням поверхні.

Чому застосування таких матеріалів, як латунь і бронза найбільш затребуване? Ці матеріали стійкі до агресивного середовища води, зсередини практично відсутня вапняний наліт на стінках. Естетична складова дозволяє вдало вписувати змішувач в будь-який самий вишуканий інтер’єр.

Як правильно вибрати змішувач для кухні можна дізнатися від експертів.

 

Способи включення змішувачів

Основним відмітним параметром змішувача є спосіб включення. В залежності від технології виконання змішувачі поділяють за наступними способами включення:

• одноважільні

• двохвентильні

• безконтактні.

Одноважільні змішувачі прості в пристрої і зручні в регулюванні. Єдине рух руки дозволяє змішувати холодну і гарячу воду. А весь секрет криється в двох внутрішніх суміщених сферичних поверхнях, які відповідають за регулювання. Поєднання поверхні в заданому напрямку регулює натиск струменя і температуру.

 

Знайомої конструкцією, яку можна виявити практично на кожній кухні, є двохвентильні змішувачі. Два кран бруса, поєднані між собою, регулюють подачу холодної і гарячої води. З часів появи таких конструкцій з двома сигнальними кришечкою синього «хол» і червоного кольору «гір», які нагадували про температурному стані, спливло чимало води…

Але двухвентильная система, з її суворою економією води і контролем напору, відіграла, мабуть, революційну роль в «диктатурі» змішувачів. Навіть гумова прокладка, постійно деформирующаяся і закликає до рішучої дії, не перешкодила появі кращих змішувачів для кухні.

Ось вони, ці горді, креативні та чудові «гусачки» епохи Водолія.

 

На зміну важільним і вентильним змішувачів стрімко прийшли безконтактні електронні.

Безконтактні або сенсорні змішувачі відрізняє лише присутність виливу. Вода починає текти завдяки уловлювання вбудованим датчиком руху руки. Зона надчутливості вбудованого датчика складає до 30 див. Вода починає йти через певний час, приблизно через 3 секунди і перестає текти через такий же інтервал часу. Очевидна зручність полягає в налаштуваннях води, при цьому немає причин для хвилювання у разі виходу з будинку і прикрого докучливого питання: «А закрили ви воду». Від точної автоматики без вашої присутності не тільки снігу не допросишся від змішувача, але він і краплі води не дасть. Зате такі змішувачі мають додаткові функції: термостат і вбудований фільтр, підсвічування, а також контейнер для рідкого мила. При цьому мається також можливість обмеження максимальної температури.

 

Якщо ви думаєте, що це фантастика, таки ні, це безконтактний змішувач для кухні.

 

 

Вилив кухонних змішувачів

Конструкція будь-якого кухонного змішувача відрізняється від змішувача у ванній кімнаті формою виливу. Це принципове питання щодо змішувача, тому що струмінь води в кухні повинна падати в центр кухонної мийки. Тому перевагу при виборі змішувачів для кухні повинно віддаватися моделей з середньою висотою виливу. У цьому випадку водяний струмінь не буде розбризкуватися, і робота під такий суворо спрямованої струменем води досить комфортна. Вибираючи змішувач, необхідно враховуючи об’єм мийки. Найбільш комфортною конструкцією виливу є поворотна конструкція. Поворотна конструкція дозволяє використовувати вилив для наповнення будь об’ємної господарської ємності. Якщо вилив досить низький, в цьому випадку він обладнується спеціальним висувним душем з регульованою ручкою та лійкою.

 

Висувні змішувачі змішувачі-душ

Змішувач душ для кухні являє собою стандартний змішувач, укомплектований гнучким душем з насадкою (лійки). Гнучкий шланг з розподільної насадкою зберігатися всередині мийки. Зовнішня частина це лійка, яку можна використовувати в будь-який час. В інший час гнучкий шланг не видно і не заважає при роботі.

 

Відмінно зарекомендував себе на кухні висувний змішувач. У таких моделях гнучкий шланг висувається при необхідності з носика або змішувача. У вас з’являється відразу кілька ступенів свободи вироблених дій. При необхідності ви направляєте корпус висувного змішувача або просто витягаєте гнучкий шланг для роботи.

І, нарешті, мрія будь-якої господині, електронний змішувач. Так, він все робить сам, досить лише натиснути на потрібну кнопку. Не вірите? Тоді подивіться запропоноване відео «на солодке».

Електронний змішувач від бренду.

 

 

Види змішувачів для кухні, огляд, 5.0 out of 5 based on 1 rating


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *