Гід ремонту

Ремонт своїми руками

Яблучний компот на зиму (рецепт)

03.06.2013 | Автор: Олександр

Я люблю приготувати цей рецепт компоту на зиму так, щоб насолодитися справжнім смаком яблук, без додавання всіляких вкладень начебто кориці, гвоздики, кардамону. Тим більше, що яблучний компот, зроблений своїми руками, подвійно ароматний. А вже коли яблуками власна дача постачає!!! Або хто-небудь хоче дати рекомендації магазинним шедеврів?

Як за рецептом приготувати яблучний компот на зиму

Яблука підходять будь-які: і кислі і солодкі. Плоди, очистивши від плодоніжки, шкірки (можна і з нею) і насіннєвий коробки, розрізаємо на шматочки. У дрібних яблук теж видаляємо насіння. Щоб уникнути потемніння бажано поміщати їх у холодну воду або 1% розчин солі. Але не більше, ніж на чверть години.

Далі йде бланшировка, але не в окропі, а просто в гарячій, близько 85 град, воді. Після окропу плоди виявляться перевареними. І чим кисліше яблука, які Ви задіяли, тим менше буде час занурення. Бланшируем від 5 до 15 хвилин.

Після цього плоди охолоджуємо у воді, даємо стекти і укладаємо в прошпаренние банки, заливаючи нагрітим до кипіння сиропом для компоту, приготованим шляхом додавання 250 — 350 гр цукру на 1 літр води. Співвідношення укладання — яблука/сироп — 55/45%.

Надалі, розсмакувавши компот, вже самі будете знати, скільки необхідно закладати цукру.

Потім ємності накриваємо кришками і поміщаємо в посудину з підігрітою до 60 град водою на стерилізацію, накривши посудину кришкою. Час для стерилізації банок 0,5/1 л — 9 — 11 хв, 3 л — 20 хв. Після процесу яблучний компот охолоджуємо на повітрі, негайно укупорив його кришками.

Без стерилізації

У південних регіонах практикують менш надійний (термін зберігання не більше року), але більш швидкий і простий спосіб приготування яблучного компоту — без стерилізації. Стерилізуються тільки баночки і кришечки, попередньо помиті. У банки засипаємо підготовлені плоди, кількість яких залежить від того, що Вам приємніше буде вживати взимку.

Якщо самі яблука, то їх засипаємо по плічка, а якщо рідина, то не більше половини обсягу банки. І заливаємо киплячим сиропом, який готуємо з розрахунку 300 г цукру на літр води. Сироп доводимо до кипіння і заливаємо їм ягідку. Банки укупориваем, даємо охолонути і прибираємо на зберігання. Швидко, просто і надійно!

А першими з таких смачних домашніх заготовок на зиму у нас йдуть з черешні, найсмачнішою, на нашу думку, ягоди.


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *