Гід ремонту

Ремонт своїми руками

Як варити компот з агрусу на зиму (рецепти)

02.04.2012 | Автор: Олександр

    Як варити компот з плодів агрусу на зиму, та за багатьма рецептами. Компот з цукром і без, в ягідному соку, асорті — все це смачні рецепти приготування домашніх заготовок з аґрусу.

Як варити за рецептами «Компоти з агрусу на зиму»

З цукром

У твердих, в технологічній стадії ягідок агрусу великих і середніх розмірів, зрізаємо чашолистки і плодоніжки, сортуємо, промиваємо і проколюємо нержавіючої виделкою в декількох місцях. Укладаємо в банки і заливаємо 35 — 40% (550 — 650 грам на літр води) цукровим сиропом не доливаючи 1,5 — 2 см до краю банки. Накриваємо кришками і піддаємо стерилізації: банки по 0,5 л — 10 хв, 1 л — 15 хв.

Щоб приготувати компот просто гарячим розливом — без стерилізації, укладену в банки агрус заливаємо гарячим сиропом або водою, даємо постояти 5 хв і зливаємо сироп або воду. Процес повторюємо двічі. В третій раз заливаємо гарячим сиропчиком і укупориваем.

Перевіряємо якість закупорювання. Дрібні баночки ставимо кришками вниз, великі балони кладемо на бік до повного охолодження. Банки з притискними пристроями охолоджуємо холодною водою.

У ягідному соку

Готуємо із застосуванням соків малини, червоної смородини, полуниці, суниці. У даному рецепті підготовлені до варінні плоди агрусу укладаємо в банки і готуємо 35 — 40% цукровий сироп на натуральному ягідному соку.

Гарячим соком заливаємо банки, також не доливаючи їх. Стерилізуємо. Решта, включаючи варіант приготування без стерилізації, як зазначено вище. Витрата на банку 0,5 л: ягід агрусу — 300 — 325 гр, сиропу — 200 — 175 гр.

Асорті з цукром і без цукру

Вся підготовка — як зазначено вище. Далі, наколюємо також, або робимо бічний надріз. На 2 — 3 хв заливаємо окропом. Зливаємо, охолоджуємо холодною водою, даємо їй стекти.

Яблука готуємо так само, як для яблучного компоту. Розрізаємо на часточки або кружечки, попередньо видаливши серцевину. Агрус, яблука і малину укладывем шарами в банки. В одному літрі натурального соку чорноплідної горобини розчиняємо 350 гр цукру, доводимо до кипіння, знімаємо пеночку. Інше, як у першому рецепті, включаючи варіант приготування без стерилізації.

Асорті з агрусу готуємо таким же способом, але без цукру — для хворих на діабет. У цьому випадку ягоди і плоди заливаємо гарячим соком черноплодки. Компот асорті використовуємо і для киселів і для заправки салатів.

Витрачаємо на ємність 0,5 л: ягід агрусу — 200 — 230 гр, яблук і малини — 110 — 75 г, соку аронії чорноплідної або сиропу, приготованому на соці — 200 гр.


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *