Гід ремонту

Ремонт своїми руками

Як варити компот з шипшини на зиму

16.04.2012 | Автор: Олександр

      Як варити компот з шипшини на зиму — не дуже важко, але довго підготовки. Відчуваєш всю «принадність» на початку приготування шипшини для компоту. Для процесу беремо великі, тверді ягоди чагарнику або зморшкуватою троянди, видаляємо у них ножичками плодоніжки і залишки квітки, миємо, розрізаємо навпіл. Тут і доводиться потрудитися, щоб вичистити шипшину від насіння і волосків. Повторно моєму плоди під душем до їх повного вилучення.

Як за рецептом варити узвар з шипшини на зиму

Для цього рецепта готуємо сироп 50% — ний (1000 грам цукру на літр води), заливаємо їм підготовлені шипшина і кип’ятимо 5 хв. Знімаємо з вогню і добу витримуємо в холодному місці. Потім плоди відокремлюємо від сиропу і щільно укладаємо в банки. Сироп фільтруємо, 5 хв кип’ятимо і гарячим заливаємо ягоди на пару см нижче шийок банок. Банки накриваємо кришками і стерилізуємо: місткістю 0,5 л — 20 хв, 1 л — 30 хв.

На банку 1 л витрачаємо:

  • шипшини — 700 — 750 гр
  • сиропу — 300 — 250 гр

Компот збагачує організм вітамінами, підвищує його опірність до простудних захворювань, показаний людям, що перенесли жовтяницю. З шипшини вдалими виходять компоти з яблуками, сливою, вишнею у співвідношенні: основна ягода — не менше 80%, інших плодів — 20%. А ось агрус до цієї компанії не дуже підійде.

А самим вітамінним серед цих заготовок вважається обліпихова розкіш.


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>