Гід ремонту

Ремонт своїми руками

Як варити компот з вишні на зиму

27.03.2012 | Автор: Олександр

      Як приготувати на зиму таку смачну домашню заготовку, як компот з вишні? Дуже просто. Наш компот буде варитися з зрілих ягід вишні з кісточками (без кісточок), відсортованих, з віддаленими плодоніжками.

Як варити компот з вишні на зиму з кісточками (без кісточок)

Вишню моєму в холодній проточній воді, укладаємо в банки. Заливаємо баночки 35 — 45% — ним цукровим сиропом (на літр води — 550 — 800 грам цукру), накриваємо кришками, ставимо в стерилізаційну ванну і стерилізуємо при 100 град: півлітрові баночки по 10 хв, літрові по 10 — 12 хв, трилітрові по 25 хв.

Кісточки з вишні видаляємо. Концентрацію сиропу беремо ту ж. У цьому випадку наповнені ягодою банки стерилізуємо при температурі 100 град: 0,5 л — 20 хв, 1 л — 20 хв, 3 л — 30 хв.

Без стерилізації

У південних регіонах практикують менш надійний (термін зберігання не більше року), але більш швидкий і простий спосіб приготування компоту з вишні без стерилізації. Стерилізуються тільки баночки і кришечки, попередньо помиті. У банки засипаємо підготовлені ягоди, кількість яких залежить від того, що Вам приємніше буде вживати взимку.

Якщо саму вишню, то її засипаємо по плічка, а якщо рідина, то не більше половини обсягу банки. І заливаємо киплячим сиропом, який готуємо з розрахунку 300 гр цукру на літр води. Сироп доводимо до кипіння і заливаємо їм ягідку. Банки укупориваем, даємо охолонути і прибираємо на зберігання. Швидко, просто і надійно!

Мені дуже подобається ця заготовка разом з компотом із черешні (його рецепт тут). А ще у мене є з журавлини — однієї з останніх осінніх ягід.


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *