Гід ремонту

Ремонт своїми руками

Як варити компот з заморожених і свіжих ягід

19.12.2012 | Автор: Олександр

     Як варити компот з свіжих ягід, зібравши хороший врожай на дачі або ринку, в лісі. Питання виникає в тому випадку, коли хочеться зберегти всю корисність і витаминность свіжих ягід і попити смачний холодний компот в спеку. Таке ж питання виникає і взимку, коли на прилавках мало що ягоди є. Вихід знаходиться у попередньої домашньої підготовки.

Одним із способів, що дозволяють максимально зберегти всі корисні властивості ягід (у тому числі і для компоту), є заморозка свіжої продукції. Жорсткі стиглі плоди чистяться, миються (при необхідності) і сушаться. Укладаються в ємність (пакет) і заморожуються. Взагалі, ягоди типу чорноплідної горобини, полуниці, лимонника або малини просто заморожуємо на зиму без додаткової обробки. А холодної пори дістаємо з морозилки ці свіжі вітаміни і приступаємо до приготування компоту. Він легкий і простий у виконанні.

Як варити компот з заморожених і свіжих ягід

  • на 1 літр води
  • стакан будь замороженої (свіжої) ягоди
  • дві столові ложки цукру (на смак)

Враховуючи, що підготовлені ягоди чисті, заливаємо їх холодною водою і ставимо варити . Коли вода стане досить гарячою, додаємо цукор. Доводимо до кипіння і відразу ж вимикаємо. Охолодити під кришкою. За цей час компот з ягід настоїться, насититься всіма ароматами літа і сонця.

Проціджуємо, відокремлюючи ягоди, і ставимо в холодильник. Подаємо компот до столу на десерт. Любителі відварених ягідок можуть поласувати тим, що залишилося в ситі. А тепер дізнаємося, як варити компот не тільки зі свіжої ягоди, але і плодів? Так абсолютно так само. Тільки не забудьте почистити в фруктів насіння або видалити великі кісточки. Приємного апетиту!


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *